12.02.2014, Çarşamba






Barış Güler’in malları üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı
Barış Güler’in malları üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı
1 Ocak 2014 14:06
Font1 Font2 Font3 Font4
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın yürüttüğü soruşturmada, nöbetçi mahkemenin gözaltına alınmasına karar verdiği 41 kişiden 7’sinin mal varlıklarına tedbir konulmasına ilişkin 25 Aralık 2013 tarihli kararın hiçbir kuruma gönderilmediği için uygulamaya konulmadığı ortaya çıktı. Ayrıca ‘17 Aralık Operasyonu’nda eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in malları üzerine konulan tedbir kararı da mahkemeye yapılan itiraz üzerine kaldırıldı.
Hürriyet gazetesinden Fırat Alkaç’ın haberine göre İstanbul 18’inci Sulh Ceza Mahkemesi, ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’ndan bir gün önce gözaltına alınacak kişilerin mal varlıklarına tedbir konulmasına karar vermişti. Karar operasyonun yapıldığı gün Türkiye genelindeki tüm bankalar, sanayi odaları, ticaret odaları, tapu daireleri, vergi daireleri, trafik şube müdürlükleri ve noterlere gönderilmişti.
İHALEYE FESAT, RÜŞVET 
Muammer Akkaş’ın ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak’, ‘ihaleye fesat karıştırmak’, ‘nüfuz ticareti’, ‘rüşvet’, ‘kamu malına zarar vermek’ suçları üzerinden yürüttüğü 2’nci soruşturmada, BİM AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş, Usame Kutub, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Ömer Faruk Kalyoncu, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Türk Telekom Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tivnikli ve Cengiz Aktürk’ün mal varlıklarına tedbir konulmasına karar verilmişti. Nöbetçi özgürlük yargıcı Süleyman Karaçöl ayrıca Kalyon Grubu tarafından kurulan ve geçtiğimiz günlerde Sabah ile ATV’yi satın alan Zirve Holding ile yatırım danışmanlık şirketi olarak faaliyet gösteren ve Cengiz Aktürk’e ait olduğu bilinen Bosphorus 360’ın mal varlıklarına da tedbir konulması kararı almıştı.
17 Aralık operasyonunda flaş gelişme
TEDBİR KARARI NASIL UYGULANIR? 
Mahkemenin koyduğu tedbir kararı, Türkiye genelindeki tüm bankalar, sanayi odaları, ticaret odaları, tapu daireleri, vergi daireleri, trafik denetleme şube müdürlükleri ve noterlere gönderiliyor. Tedbir alınan kişi ya da kurum, hisseleri, taşınmazları, taşıtları, makine ve ekipmanları, bankacılık yatırımlarını satamıyor ve devredemiyor, hesapları da bloke oluyor. Ayrıca şirketler tasfiyeye sokulamıyor ve kapatılamıyor.
SAVCI DA ‘UYGULANMIYOR’ DEMİŞTİ 
SORUŞTURMAYI yürüten Savcı Muammer Akkaş önceki gün dağıttığı basın açıklamasında, mahkemenin verdiği kararların uygulanmadığını belirterek şöyle demişti: “ Bugün hâlâ mahkeme tarafından dosyadaki delillere dayanılarak verilen arama ve gözaltına alma kararlarının infaz edilmemeye devam edildiğini, buna dayalı olarak delillerin karartıldığını ve bazı şüphelilerin kaçmış olabileceğini, adına yargı görevini icra ettiğimiz milletimin yanılmaz vicdanına sunuyorum. Kamuoyunun takdirlerine saygıyla arz olunur.”

Haberand

Kliksa 1 Yasinda 300x250 Image Banner
beymen_october1 Image Banner 300 x 250


Yukarı Geri Ana Sayfa

x

Telgrafhane'yi Facebook'tan takip edin



Telgrafhane'yi Twitter'dan takip edin

x
Telgrafhane facebook uygulamasına
bağlan
209 Sorgu Yapıldı. 1,551 Saniyede Oluşturuldu.