Kılıçdaroğlu, seçim mitingleri öncesi Genel Merkezde, Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ve Başdanışman Erdal Aksünger’in katılımıyla sandık güvenliği toplantısı düzenledi. CHP, provokasyon tartışmalarının sürerken seçim güvenliği ile ilgili alınacak önlemleri netleştirdi. İl ve ilçe örgütlerine yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı dikkatli olmaları, her türlü kışkırtmaya karşı dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.
Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, il ve ilçe örgütlerine talimat veren CHP yönetimi avukatların sorumlu oldukları alanları belirledi. Avukatların, müşahitlerin, sandık görevlilerinin tek sandığa bağlı kalmamaları, tüm binadaki sıkıntılara anında müdahil olabilecekleri şekilde pozisyon almaları istendi.
Örgütlere gönderilen yazıda, “Seçim günü en büyük sıkıntı ekiplerimiz arasındaki koordinasyon eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Aynı konuda birden fazla partilimizin ya da gönüllümüzün zaman kaybetmemesi için avukatların koordinasyonu etkin şekilde sağlanmalıdır” denildi.
AKILLI TELEFONLAR
Görevliler sandık başından akıllı telefonlarıyla Genel Merkez’e veri gönderebilecek. Bu verileri, YSK’dan gelen verilerle karşılaştıracak. Hatalar, eksik imzalı tutanaklar anında tespit edilebilecek. Seçim yaklaştığında sosyal medyanın yasaklanması ya da engellemesi girişimini bertaraf etmek için yurtdışında bir “proxy” sağlanacak. Bu yöntemle sosyal medya üzerinden bilgi alışverişi sağlanabilecek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, örgütlere sandıklara sahip çıkmaları için sesli mesajlar hazırlayacağı belirtildi.
Parti genel merkezinde 500 kişilik bir gönüllü ekibi oluşturdu. Bu gönüllü ekibi ikiye bölünecek. İtiraz süresi 48 saat olduğu için 250 kişilik gönüllü grubu ilk 24 saatte, 250 kişilik diğer gönüllü grubu ise ikinci 24 saatte çalışacak.
cagdasses