16.03.2016, Çarşamba

  • En Çok Okunanlar
  • En Çok Yorumlananlar

‘Erdoğan’ın doktoru neden öldü, araştırılmalı!’
‘Erdoğan’ın doktoru neden öldü, araştırılmalı!’
16 Kasım 2015 18:36
Font1 Font2 Font3 Font4
İsviçreli Dr. Hakkı Açıkalın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bir kere muayene eden 42 yaşındaki doktorun neden öldüğünün araştırılması gerektiğini söyledi.

İsviçreli Dr. Hakkı Açıkalın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıktan Epilepsi (Sara) hastası olduğunu iddia etti. Erdoğan’ın uzun yıllardan beridir bu hastalığa sahip olduğunu ifade eden Açıkalın, Erdoğan’ı bir defa muayene etme şansı olan Ankara Güven Hastanesi Doktorlarından 42 yaşındaki Nörolog Sümer Güllap’ın, denilenin aksine neden öldüğünün iyi araştırılması gerektiğini söyledi.

İsviçreli Psikiyatr, Psiko-geriatre uzmanı Dr. Hakkı AçıkalınCumhurbaşkanı Erdoğan’da yaşanan davranış bozukluklarının ne anlama geldiğini ANF’ye değerlendirdi.

‘ERDOĞAN’IN DOKTORU NEDEN ÖLDÜ İYİ ARAŞTIRILMALI’

Erdoğan’ın 2006 yılında makam aracında kilitli kaldığı için fenalaştığı olayı hatırlatan Açıkalın, Erdoğan’ın o gün büyük ihtimalle Epilepsi nöbeti geçirdiğini söyledi. Yine o olayın ardından Erdoğan’a kaldırıldığı Ankara Güven Hastanesinde ilk müdahaleyi yapan hastanenin 2008 yılında hayatını kaybeden Nöroloji Anabilim dalı Uzmanı Dr. Fethiye Sümer Güllap olduğunu hatırlattı. 42 yaşında hayatını kaybeden Güllap’ın gribal enfeksiyon yüzünden hayatını kaybettiği söylense de bu ölümün neden yaşandığının iyi araştırılması gerektiğini dile getirdi. Açıkalın, Erdoğan’ı o an muayene etme şansı bulan Güllap’ın o gün Erdoğan’ın aslında neden makam aracında fenalaştığını iyi bildiğini söyledi. Açıkalın “Erdoğan o gün o hastanede muayene edilmesine rağmen bu durum hastanenin resmi kayıtlarına düşürülmüş mü buda araştırılmalı” dedi.

ERDOĞAN EPİLEPSİDEN KAYNAKLI BİRÇOK KİŞİSEL BOZUKLUK YAŞIYOR

Erdoğan’ın sahip olduğu Epilepsi (Sara) hastalığından kaynaklı birçok kişilik bozukluğu içinde olduğu dile getiren Dr. Açıkalın, Erdoğan’da beliren birçok özellikte Epilepsinin büyük etkisinin olduğunu söyledi. “Beyin içinde bulunan sinir hücrelerinin olağan dışı bir elektro-kimyasal boşalma yapması sonucu ortaya çıkan nörolojik bozuklardır” diyerek hastalığı tanımlayan Açıkalın, Epilepsi nöbetlerinin farklı şekillerde ortaya çıktığını söyledi. Açıkalın hastalığa bağlı gelişen nöbet anlarında neler yaşandığını şöyle ifade etti: “Bazı nöbetlerden önce korku hissi gibi olağan dışı algılamalar ortaya çıkarken, bazı nöbetlerde kişi yere düşebilir. Bazen de ağzı köpürebilir ve buna bağlı ağır kazalar yaşanabilir.”

Semptomları itibari ile birçok başka hastalığa bağlı olarak Epilepsinin ortaya çıkabildiğini ifade eden Açıkalın, Epilepsinin kendiliğinden ortaya çıkabildiği (idoopatik) gibi genetik olarak da ortaya çıkabildiğini belirtti.

‘EPİLEPSİ HASTALARINDA SOSYO-PSİKOLOJİK PROBLEMLER YAŞANIR’

“Epileptik hastalarda psikiyatrik ve sosyo-psikolojik problemlerinin görülme sıklığı tam olarak bilinmese de bu hastalıktan kaynaklı yüzde 20-25 arasında sosyo-psikolojik sorunların yaşandığı tahmin edilmektedir” diyen Açıkalın, hastalığa sahip kişilerde nelerin yaşandığını şu şekilde sıraladı: “Bu hastalar işsizlik veya işlerinde verimsizlik sorunları da yaşamaktadırlar. Hastaların yüzde 10 civarındaki bir bölümü psiko-mental defektler ve bozuklukları nedeniyle psikiyatrinin süjeleri olmaktadırlar. Bu hastaların sosyal ilişkilerinde de arkadaş çevreleri, eş ve çocuklar, akrabalar ve iş bağlamında da çok ciddi sıkıntıları vardır. Epilepsi hastalarında hem nevrotik bozukluklara hem entelektüel kifayetsizliklere hem de kişilik bozukluklarına rastlanmaktadır. Epileptik hastaların saldırgan bir karakterleri vardır.”

Hastalığa sahip kişilerin devamlı kullanması gereken Antikonvulsivan ilaçların kullanımı entelektüel uyuşukluğa neden olduğunu söyleyen Açıkalın, “Bu ilaçların entelektüel yetilerde olumsuz etkileri, özellikle entelektüel yavaşlamaya yol acıktıkları perseverasyonlara (bir sözcük veya sözcük dizilesinin hastanın iradesi dışında sürekli olarak kullanılması) ve hafıza bozukluklarına sebep oldukları gözlenmiş durumdadır” dedi.

EPİLEPSİ HASTALARIN ÖZELLİKLERİ

Açıkalın, Epilepsi (Sara) hastalığına içerisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da dâhil ederek sahip kişilerde görülen hastalıktan kaynaklı yaşanan kişilik bozukluklarını şu şekilde anlattı:

“Epileptiklerdeki kişilik problemleri değişik formlarda ortaya çıkabilir. Bu kişiler itaate yatkındır fakat itaatkârlarının altında müthiş bir persecution (gadre, zulme uğramışlık duygusu) ve kuvvetli paranoid duygular yatar. Bu hastalar bazen tehlikeli agresif davranışlarla seyreden duygu değişiklikleri olabilir. Bu hastalar genellikle egosantrik (ben merkezci), irritabl (aşırı tepki veren, kolayca sinirlenen), exigeant (ısrarla isteyen) ve kestirilmeyen agresif davranışları yaygındır. Ağır, hantal perseverasyonları olan kişiler olup düşünceleri sabit, stereotipik (tekrar edici) ve katıdır.”

Erdoğan’ı doğrudan muayene etme şansı olmadığı için kesin verilere dayanmamakla beraber Erdoğan’ın içinde bulunduğu durumun büyük bir ihtimalle Epilepsi (Sara) hastası olduğunu kanıtlar nitelikte olduğunu söyleyen Açıkalın, “Toplum Erdoğan’ın davranışlarını siyaset gereği yaptığını düşünse de biz hekimler olarak duruma bilimsel yolla bakmak zorundayız. Buradan hareketle açıkça diyebilirim ki Erdoğan içinde bulunduğu durumda Epilepsi hastası olmasının büyük bir etkisi var” şeklinde konuştu.

‘ERDOĞAN EPİLEPSİYLE BAĞLANTILI OLABİLECEK BİRÇOK HASTALIĞA SAHİP’

Doğrudan ve dolaylı yollardan Epilepsiye bağlı olarak Erdoğan’da birçok hastalığın geliştiğini de ifade eden Açıkalın, Erdoğan’da epilepsi ve diğer hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan kişisel ve davranış bozukluklarını ise şu şekilde sıraladı:

“Erdoğan’ın siyasete başladığı yıllardan beri kirli bir ağıza sahip olması, insanlara hakaret etmesi ve insanlara karşı saldırgan bir dil kullanması, anormal derecede agresif bir kişiliğe sahip olması, gün içerisin de ve ya kısa dönemlerde yaşanan kişilik değişikliği veya davranış değişikliği, sık sık tehditkar bir üslup kullanması, kendisinden beklenmeyen bir davranış sergilemesi, bir fikri sık sık tekrar etmesi, olumsuz düşüncelere sahip olması veya paranoyaklık, etrafındaki en yakın insanlardan başlayarak herkese karşı büyük bir güvensizlik içinde olması, yine yalan söyleme ve söyledikleri kısa bir süre sonra inkar etme, kendi söylediği yalan bir süre sonra kendisinin inanması, lükse ve ihtişama düşkünlük vb.”

‘HASTALIK ERDOĞAN’DA ÇOK KOLAY KENDİSİNİ DIŞA VURUYOR’

El kol hareketlerinden tutun da yürüyüşüne kadar bir bütün olarak ele alındığında Erdoğan’ın bu hastalıklara bağlı olarak davranış bozukluğu içinde olduğunu bu konuda uzman olan herkesin iyi bildiğini ve gördüğünü dile getiren Açıkalın, Erdoğan’ın doktorları veya yakınındaki adamlar tarafından bu durum ne kadar gizletilmeye çalışılsa da hastalığın Erdoğan’da kendisini çok kolayca açığa vurduğunu vurguladı.

Düzenli ilaç kullanılsa bile Epilepsiye bağlı nöbet veya krizlerinde yaşandığını ve bu kriz devrelerinde kısa süreli hafıza kaybının da yaşandığını ifade eden Açıkalın, Erdoğan’ın içinde bulunduğu durumdan kaynaklı bu krizleri geçirdiğinin muhtemel olduğunu belirtti. Açıkalın “Erdoğan’ın belli aralıklar ile ortadan kaybolması veya birkaç gün dışarı çıkmaması bu nöbetlerin yaşandığını büyük göstergesidir” dedi.

‘ERDOĞAN EPİLEPSİ OLMASINA GÜVENİYOR’

“Erdoğan aslında bugün birazda epilepsi olmasına güveniyor çünkü yarın ülkede bir şeyler değişirde Erdoğan’a yargılama yolu açılırsa, Erdoğan kendisini Epilepsi hastası olmasına dayandırarak savunacak” diyen Açıkalın, Epilepsi hastalığı kanıtlanmış bir kişinin yargı önünde cezalandırılmasının zor olduğunu söyledi.

‘AKSİNİ İDDİA EDEN VARSA ÇIKSIN AÇIKLAMA YAPSIN’

Böyle bir hastalığa sahip bir kişinin asla sağlıklı kararlar alamayacağından kaynaklı ülkenin başında olmasının anlaşılmaz olduğunu söyleyen Açıkalın, Erdoğan’ın hastalığının bilinçli bir şekilde üzerinin kapatıldığını belirtti.

Açıkalın “Ben alanımda uzman bir doktor olarak Erdoğan’ın hangi hastalıklara sahip olduğunu söyledim bunun aksini iddia eden birileri varsa çıkıp açıklama yapabilir” dedi.

Ne olmuştu?

Sümer Güllap, 2006 yılında otomobili içinde fenalaşan Erdoğan'a ilk müdahaleyi yapmış ve 'Başbakanı kurtaran doktor' olarak anılmıştı. Gribe yakalanan Güllap’ın ölümüne, viral enfeksiyonun dünyada çok nadir rastlanan kalp kası iltihabına dönüşmesinin neden olduğu bildirilmişti.

 cagdasses.com



Yukarı Geri Ana Sayfa

x

Telgrafhane'yi Facebook'tan takip edin



Telgrafhane'yi Twitter'dan takip edin

x
Telgrafhane facebook uygulamasına
bağlan
59 Sorgu Yapıldı. 0,211 Saniyede Oluşturuldu.